Current time: 04-19-2014, 02:11 AM
Welcome guest! Please Login or Register




New Reply 
 
Tutorial 【Tutorial】 Cara membuat brush logo RC
12-10-2012, 03:13 PM
Post: #1
【Tutorial】 Cara membuat brush logo RC
Salam, kali ni along wat tuto simple tapi nice . Sape yang selalu nak wat watermark name dorang or logo sendiri boleh ikut tuto ni .

1) buka photoshop korang.

2) buka gambar logo yang korang nak buat .


3) edit -> define brush preset -> ok

[Image: XP9y1.jpg]

4) korang nak check brush korang , tekan brush tools .

[Image: eP7cR.jpg]

5) ikut gambar bawah ni , nanti korang akan nampak logo yang korang nak buat tu Smile

[Image: SJj87.jpg]

Senang je kan ? em ni contoh along buat , boleh buat watermark RCcool


[Image: qf9Oz.jpg]


JANGAN LUPA +REP YE KELUAR RC :rclol:
Like Post Quote
[-] The following 1 user Likes AhlongShark's post:
Afizzi (12-10-2012)
12-10-2012, 03:18 PM
Post: #2
RE: 【Tutorial】 Cara membuat brush logo RC
wlaupun sllu aq bwt ..tp takpe ! Nice share +Rep 4 u ...

[Image: MKjsp.gif]
[Image: userbaggg.gif]
Like Post Quote
12-10-2012, 03:22 PM
Post: #3
RE: 【Tutorial】 Cara membuat brush logo RC
(12-10-2012 03:18 PM)Afizzi Wrote:  wlaupun sllu aq bwt ..tp takpe ! Nice share +Rep 4 u ...
TQ bro, hehe . bkn pe ade orang yang x taw cara buat brush ni Smile
Like Post Quote
[-] The following 1 user Likes AhlongShark's post:
Afizzi (12-10-2012)
12-11-2012, 10:47 PM
Post: #4
RE: 【Tutorial】 Cara membuat brush logo RC
abang @[fahmimrezuan] jemput singgah simple tuto dari saya hehe .
Like Post Quote
12-11-2012, 10:54 PM
Post: #5
RE: 【Tutorial】 Cara membuat brush logo RC
Yea. Nice Terima kasih. boleh letak dalam video ni Kiki
Like Post Quote
12-11-2012, 10:58 PM
Post: #6
RE: 【Tutorial】 Cara membuat brush logo RC
(12-11-2012 10:54 PM)fahmimrezuan Wrote:  Yea. Nice Terima kasih. boleh letak dalam video ni Kiki
huhu le je wat vid tp x pandai la nak cakap sambil ajar dalam vid :rclol:
Like Post Quote
New Reply 



DMCA.com Member of The Internet Defense League ubuntu.com Sedut Software Sampai Lebam
Contact Us | Rileks Community | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication
Designed by Andrew. Icons by dAKirby309